Kontakt : 22 15 20 00

Sandakerveien 67, 0477 Oslo

gebiss tannlege oslo

Gebiss Tannlege Oslo

Med gebiss kan man erstatte manglende tenner og smilet ditt. Dette kan være nødvendig i tilfelle hvor man mister naturlige tenner på grunn av tannkjøttsykdom , karies eller skade. Å erstatte manglende tenner vil heve ditt utseende og din helse.

Du vil også være i stand til å spise og snakke, ting som folk ofte tar for gitt før de har mistet sine naturlige tenner.

Hva er Gebiss?
En Gebiss er en enhet som er brukt for å erstatte tapte eller manglende tenner. Bunnen av en protese kalles en plate og kan være laget av enten akryl (plast) eller metall. Tennene er vanligvis laget av akryl og kan lages for å ligne så mye som mulig på dine naturlige tenner. En fullstendig gebiss er en som erstatter alle de naturlige tenner på enten den øvre eller nedre kjeve.

En delprotese fyller mellomrommene laget av tapte eller manglende tenner og er festet til dine naturlige tenner med metallspenner.

Å erstatte tapte eller manglende tenner har betydelige fordeler for din helse og utseende. En komplett eller full gebiss erstatter naturlige tenner og gir støtte for kinn og lepper. Uten denne støtten, kan evne til å spise og drikke påvirkes.

Hvem trenger en protese/gebiss?

De som har mistet flere eller alle tenner er en helprotese anbefalt. En delvis protese er egnet for de som har noen naturlige tenner som gjenstår . En protese forbedrer tyggeevne og tale og gir støtte for ansiktsmusklene . Protese/gebiss vil kraftig forbedre ansiktsutseende og smilet ditt.

Hvordan vil min ny protese/gebiss føle?

Nye proteser kan føles vanskelig eller ubehagelig for noen uker til du blir vant til dem. Protesene kan føles løs mens musklene i kinnet og tungen lærer å holde dem på plass.

Det er ikke uvanlig å oppleve litt irritasjon eller sårhet i denne perioden. Du kan også finne at produksjon av spytt øker midlertidig. Som munnen din blir vant til proteser bør disse problemene avta.
Vil jeg se annerledes ut med proteser?

Proteser skal i utgangspunkt likne så mye på dine naturlige tenner slik at lite endring i utseende vil bli merkbar. Moderne proteser kan også forbedre utseendet på smilet ditt og bidra til å fylle ut utseendet på ansiktet.

Kan jeg spise med gebiss/protese?

Å spise vil ta litt tid og øving. Begyn med myke matvarer i små biter. Tygge sakte å bruke begge sider av munnen på samme tid for å forhindre at protesen beveger seg. Etter hvert som du blir mer vant til protese kan du legge til andre matvarer til du kommer tilbake til ditt vanlige kosthold.

Fortsett å tygge maten ved å bruke begge sider av munningen på samme tid. Vær forsiktig med varm eller hard mat og skarpe bein eller skjell.

Kontakt oss i dag for å få mer informasjon om Protese tannlege Oslo. Avhengig av årsaken til behov for protese kan en nesten en tredje del av kostnaden for protese bli dekket av HELFO. Kontakt tannlege Oslo protese/gebiss i dag på 22 15 20 00 eller bestill time enkelt og trygt online.